Predstavljamo vam BIMobject® Portal

CADzona testU drugoj polovini maja, jedan od najpoznatijih BIM portala – BIMobject portal je dobio i 40.000-tog korisnika.

logo-bimobject

Ukoliko se do sada niste susretali sa ovim portalom, trebali bi ste da znate je BIMobject portal internet baza BIM objekata namenjenih prvenstveno arhitektama, ali i ostalim projektantima čiji je posao povezan sa arhitektonskim projektovanjem.

Za razliku od sličnih baza na internetu, koje su do sada nudile prvenstveno 2D CAD blokove, BIMobject Portal, kako mu i samo ime kaže, prvenstveno nudi BIM objekte.

bimobject

Trenutno na portalu postoji preko 750.000 različitih objekata koji su kategorisani prema proizvođaču, vrsti objekta, materijalu od kojeg je objekat napravljen, prema položaju objekta, odnosno prema vrsti objekta u kojem se koristi. Većina objekata je pravljena za ArchiCAD, Revit i SketchUp, ali postoje i objekti namenjeni za upotrebu u Artlantisu, 3D Max-u, AutoCAD-u, kao i u PDF, JPG, BIMx, IFC formatu.

Na stranici http://bimobject.com/manufactor/viewlogos možete videti pregled proizvođača čiji se proizvodi nalaze u bazi BIMobject portala.

bimobject_manuf

 

Preuzimanje objekata je besplatno, ali zahteva registraciju korisnika.

Ukoliko do sada niste koristili BIMobject portal, dajte mu šansu: www.bimobject.com.