mar 05 2015

Stručni skup pod nazivom “Vreme je za BIM”

HiCADlogohiCAD, Novi Sad. U Podgorici će se 12. marta održati stručni skup pod nazivom “Vreme je za BIM”. Okupiće se stručnjaci, arhitekte, dizajneri, studenti i svi ljubitelji softverskih tehnologija i BIM alata koje koriste u svom radu.

U prvom delu predavanja ćete imati priliku da čujete profesore sa Arhitektonskog fakulteta i Univerziteta Donja Gorica i njihova iskustva, kao i novine iz ArchiCAD 18 verzije programa. U drugom delu prezentacija svoje radove i iskustva podeliće neki od najboljih projektanata u Crnoj Gori.

Predavanja

white4-31  1. “Prednosti, rizici, prepreke i izazovi u implementaciji BIM tehnologija u građevinarstvu”, prof. dr Zoran Cekić, UDG Podgorica 

2.  “Upravljanje projektima u BIM tehnologijama”, prof. dr Ratko Mitrović, AF Podgorica

3.  “Iskustva sa korišćenjem specijalizovanog softvera na UDG Podgorica”,  dr Boris Ilijanić, UDG Podgorica

4. “Nova rešenja u ArchiCAD-u 18″, Gordana Radonić, mast.inž.arh. hiCAD, Novi Sad

Prezentacije radova

1. Branko Marinković – STUDIO ARHITEKTURE – Podgorica  ac18-visualization-Cairns-white 1

2. Slavica Dopuđa – ČELEBIĆ – Podgorica

3. Nikola Novaković – ENFORMA – Kotor

4. Tomislav Jović – ARHI STUDIO DIZAJN – Budva

5. Marko Ilijanić – ILIBO DESIGN – Herceg Novi

U pauzama između predavanja i prezentacija, posetioci će imati priliku da pogledaju virtuelnu izložbu arhitektonskih radova, a na kraju programa svi posetioci i prezneteri će imati prilike da uživaju u koktel – druženju!

BIM

Building Information Modeling, BIM, je svetski prihvaćen metod projektovanja i uopšte načina rada u građevinskoj industriji. GRAPHISOFT je idejni rodonačelnik BIM tehnologije sa konceptom Virtual Building (1996). Od 2003. godine, hiCAD promoviše IFC standard koji je danas sastavni deo BIM tehnologije. Naša želja, kao organizatora skupa, je da potvrdimo naše sumnje da je i za Crnu Goru došlo vreme za BIM kroz demonstraciju iskustava, teoretskih saznanja i primere praktične primene naših učesnika, stručnjaka koji žive i/ili rade na području Crne Gore.

Prijava učešća

Učešće na seminaru “Vreme je za BIM” je besplatno, a da bi ste se prijavili, neophodno je da popunite obrazac koji se nalazi na ovoj stranici.

Izvor: hiCAD.rs

O kompaniji Graphisoft:

GRAPHISOFT® je 1984. godine, izdavanjem programa ArchiCAD®, prvog BIM alata namenjenog arhitektama, pokrenuo BIM revoluciju . GRAPHISOFT® je i dalje vodeća kompanija u industriji sa svojim inovativnim rešenjima poput BIMcloud-a, prvog okruženja za BIM saradnju u realnom vremenu, EcoDesigner-a, prvog potpuno BIM-integrisanog “GREEN” alata, BIMx-a, vodeće mobilne aplikacije namenjene BIM industriji. Od 2007. godine, GRAPHISOFT® je sastavni deo Nemetschek Groupe.