CADprofi

CADprofi je poljska firma osnovana 1996 godine, koja se bavi razvojem dodatnih alata za većinu poznatih CAD platformi (progeCAD, AutoCAD, ZwCAD, GstarCAD i ostale IntelliCAD baziraniih CADova).

Njihov najpoznatiji proizvod je CADprofi, profesionalan parametarski modul koji znatno ubrzava svaki proces projektovanja. Uobičajen i korisnički orjentisan interfejs omogućava da korisnik bez vremenski zahtevnog prilagođavanja novom programu počne są radom u njemu. CADprofi je veoma popularan među inženjerima i arhitektama. Takođe, manje iskusni korisnici koji samo povremeno rade są CAD programima veoma cene prostupačnost i funkcionalnost programa.

Arhitekte, inženjeri i dizajneri koriste CADprofi da bi izradili planove konstrukcija, vodovoda i kanalizacije, projekte klimatizacije, projekte elekto-instalacija, kao i drugih instalacija.

CADprofi program se sastoji od nekoliko modula:

 • CADprofi Mechanical
 • CADprofi Architectural
 • CADprofi HVAC & Piping
 • CADprofi Electrica

Sve aplikacije su međusobno kompatibilne i svaka od njih može biti zasebno instalirana ili može biti instalirana u kombinaciji są nekim od ostala tri modula.

CADprofi je prvenstveno program koji je razvijen kao alat koji se koristi u dve dimenzije i u izometriji. Pored toga, stalno unapređivana baza opreme najpoznatijih proizvođača sadrži i 3D objekte. Modul sadrži veliki broj funkcija koje korisniku olakšavaju svakodnevni rad: od autonumeracije, detaljnog opisa pojedinih sistema pa do automatske izrade premera i predračuna i izvoza podataka u neki od sledećih najrasprostranjenijih formata (doc, xls, xml...)

Prednosti CADprofi dodatka:

main lang

Višejezičnost

Dostupan je u preko 25 jezika

CADprofi je dostupan na 25 jezika: engleski, bugarski, kineski (pojednostavljen), hrvatski, češki, danski, holandski, finski, francuski, nemački, grčki, mađarski, italijanski, japanski, korejski, poljski, portugalski, rumunski, ruski, srpski, slovenački, španski, švedski, turski i ukrajinski. Lako možete promeniti jezik u programu za konfiguraciju.
main comp

Kompatibilnost

CADprofi je kompatibilan sa većinom CAD programa

Desetine hiljada korisnika širom sveta već su izabrali CADprofi paket. To je razlog zbog kojeg uvek vodimo računa o očuvanju potpune kompatibilnosti sa drugim CAD aplikacijama u svakoj novoj verziji našeg softvera. Naše aplikacije će se automatski konfigurisati da optimalno odgovaraju bilo kojem odabranom softverskom okruženju (AutoCAD, ARES, BricsCAD, GstarCAD, progeCAD, ZWCAD, IntelliCAD i mnogi drugi).
Crteži kreirani u CADprofi su potpuno kompatibilni sa DWG i DXF formatima i mogu se uređivati u bilo kojoj CAD aplikaciji bez potrebe za pokretanjem i korišćenjem našeg softvera. Proverite zahteve...
main bim

BIM

Moguće je kreirati BIM kompatibilne crteže

BIM tehnologija (Modeliranje informacija o građenju) se sve više se koristi u projektovanju objekata. Klasifikacija i upravljanje slojevima na osnovu Open BIM-a (IFC klasifikacija) dostupni su u CADprofi programu. BIM podaci su uključeni u specifikacije i mogu se preneti na aplikacije koje se koriste tokom faze investiranja.
Dodatno, naša kompanija stvara podatke u BIM-u (uključujući format rfa Revit) za mnoge proizvođače. 3D modeli koji su uključeni u naš softver takođe se mogu koristiti u mnogim CAD programima koji omogućavaju uvoz i izvoz fajlova u IFC standardu.

CADprofi se stalno razvija. Nekoliko puta godišnje se objavljuju nove verzije, nudeći korisniku aktuelan sadržaj i unapređenu funkcionalnost.  Ažuriranje preko interneta omogućava svakom korisniku trenutan pristup aktuelnoj verziji CADprofei alata.

Mogućnosti zajedničke za sve module:

 • Brzo i lako crtanje uz korišćenje simbola i objekata.
 • Automatsko numerisanje.
 • Menadžer za blokove, okvire, simbole...
 • Generisnanje predmera i predračuna i mogućnost izvoza u neke od najrasprostranjenijih formata (pdf, rtf, doc, xls, xml, csv...)
 • Automatsko generisanje legendi.
 • Biblioteka opreme najpoznatijih svetskih proizvođača.
 • Ažuriranje preko interneta.

CADprofi alate koristi preko trideset hiljada korisnika širom sveta, a svi alati su prevedeni na 22 jezika, među kojima je i naš jezik.