Kako koristiti CADprofi od kuće?

Zbog epidemiološke situacije izazvane virusom COVID 19, nadamo se da ste u mogućnosti da radite iz sopstvenog doma.

od kuce

Ukoliko ste korisnik CADprofi alata, želimo da Vas podsetimo da je CADprofi moguće koristiti na više lokacija i to na dva načina:

 1. Prenosom licence na drugi računar i
 2. Paralelnom instalacijom na dva računara.

Prenos licence na drugi računar

Prilikom kupovine, CADprofi licence se "vezuju" za kupca, a ne za tačno određen računar. To znači da, ukoliko je neophodno, korisnik lako može preneti licencu sa jednog na drugi računar. Da bi ste to uradili, potrebno je da se isprati sledeći postupak:

 1. Preuzmite najnoviju instalaciju programa ili onu verziju koju ste kupili (ukoliko vam je istekla godišnja članarina)-
 2. Instalirajte i podesite CADprofi na novom računaru.
 3. Ukoliko ste na prethodnom računaru pravili svoje biblioteke i simbole, onda na novi računar prekopirajte sledeće fascikle:
  • Fasciklu UserData, koja se nalazi u glavnoj CADprofi fascikli i
  • Fascikle Working_symbols, Working_folder i Working_parametrics, koje se nalaze u Producers fascikli.
 4. Uklonite licencu sa prethodnog računara. Da bi ste to uradili, otvorite formular za aktivaciju koji se nalazi u CADprofi About komadi, kliknite desnim dugmetom na prikazani serijski broj i odaberite komadu Remove.
 5. Vratite podrazumevana podešavanja CAD programa tako što ćete odabrati komandu Restore CAD, koja se nalazi u okviru CADprofi Configuration prozora.
 6. Uklonite CADprofi program sa prethodnog računara.
 7. Pokrenite CADprofi na novom računaru i izvršite aktivaciju programa.

Video sa ovim uputstvom možete pogledati ovde.

Paralelna instalacija na dva računara

Ukoliko koristite CADprofi i imate aktivnu pretplatu, ona Vam pored dobijanja svih aktuelnih ispravki i novih verzija programa, omogućava da CADprofi instalirate i aktivirate na dva računara. Zahvaljujući ovom, možete CADprofi koristiti daleko komfornije - i na poslu i kod kuće, bez potrebe da prenosite licence sa jednog na drugo mesto.

Ako nemate aktivnu pretplatu, onda do 31.3.2020. godine možete kupiti nadogradnju na CADprofi 2020 sa godinu dana pretplate uz popust od 15%.